Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/aquatico/public_html/includes/menu.inc 2405 sor).

Duguláselhárítás

Amit a duguláselháritásról tudni szeretne itt megtudhatja:

A dugulás egy gyors elhárítást igénylő és sok bosszúságot okozó probléma. Ezért nem mindegy, hogy akit választ mennyi idő alatt ér ki a helyszínre, vagy hogy milyen technikával tisztítja meg a lefolyót. Igyekszünk mindig a legújabb duguláselhárító gépekkel felszerelni magunkat, hogy Önöknek a szükségesnél ne okozzunk több kellemetlenséget. Fontos számunkra a lehetőségekhez képest tiszta munkavégzés, azért írom így mert nem mindig könnyű a lefolyót megtisztítani tökéletesen tisztán tartani a környezetet. De igyekszünk kompenzálni a duguláselhárítás során keletkezett koszt, takarítással illetve precíz munkavégzéssel. Mert sajnos, ami eldugulhat az el is dugul…Napi szinten többször , sőt állandóan használjuk lefolyóinkat és valljuk be, hogy nem is kíméljük őket. Ezért van az, hogy néha eldugulnak legyen az wc dugulás, mosdó dugulás, vagy mosogató dugulás. Ez a három eldugult lefolyó a legtipikusabb, minden háztartásban előfordul. Ilyenkor általában házipraktikákkal probálkozunk, ami nem mindig válik be, mert ha egy dugulást meg lehet szüntetni üzletben kapható lefolyó tisztítóval vagy wc pumpával, akkor nem is volt igazi dugulás. Általában ránk akkor van szükség, ha ezek a praktikák befuccsoltak. 


Tanácsok:

  • Az alap duguláselhárító trükköket mindenki ismeri.
  • Elmegyünk az üzletbe veszünk lefolyó tisztítot.
  • Elővesszük a wc pumpát és próbáljuk kiűzni a dugulást.
  • Anyáinktól tanult receptekkel szeretnénk megoldani a lefolyó tisztítását.
  • Szétszedjük a szifont, és próbáljuk megtisztítani, hátha ez okozza a dugulást
.

Ezeket érdemes megpróbálni, de mérlegelni is kell előtte, hogy hogyan járunk jobban. Neki állunk és dolgozunk, kockáztatunk vagy azonnal szakemberhez fordulunk. Mert ha elkezdünk lefolyó tisztítókat vásárolni, pénzbe kerül és gyakran nem ér semmit. Ha pumpálunk és szétszedjük a szifont lehet, hogy tönkre megy vagy nem tudjuk összerakni. Ha bármi mást öntünk a lefolyónkba lehet, hogy csak még nagyobb dugulást okoz.

Mi okozhatja a dugulásokat?

Ha dugulás önöknél nem egy visszatérő probléma valószinüleg csak a lefolyó túlterhelése miatt van, vagy nem rendeltetésszerű használat miatt / wc-be öntjük a maradékot, vagy letuszkoljuk a mosogatóba /, vagy csak szimplán előregedett a lefolyó, régi eternit vagy ólom vezeték van még a lakásában, házában.
Ha néha előfordul, hogy eldugul a lefolyó, akkor a túlterhelés lehet a probléma / vékony méretű a lefolyó cső /, vagy szerelési rendellenesség van.
Ha szerelési rendellenesség vagy alul méretezett cső miatt alakul ki a dugulás, az tisztítható duguláselhárító géppel, de ha nagyon gyakori az eltömődés , akkor szoktunk egy lefolyó cső cserét ajánlani a megrendelőinknek.

A dugulások kialakulását mindig elősegíti a túlzott víztakarékosság. Ezt úgy értem, hogy gyakoriak manapság a víztakarékos wc tartályok és hajlamosak vagyunk kevés vízzel leöblíteni a wc-t. Ez gyakran okoz wc , főlefolyó dugulást.

A másik gyakori dolog , ami elősegíti a a dugulások kialakulását, az a kisbojler.  Ezeket a vízmelegítő eszközöket általában mosogatóknál szokták alkalmazni 5-10 literes kivitelben. Az a baj velük, hogy az ember szinte mindig hideg vízben mosogat, így rengeteg zsír és mosogatószer kerül a lefolyóba, szifonba megfelelő öblítés nélkül és már kész is egy visszatérő mosogató dugulás.

Tipikus visszatérő dugulást okozó eszköz a wc illatosító, mindig beleesik a wc-be,ha beleesett már hívhatjuk is a duguláselhárító szakembert, minket.

Tehát, ha házi eszközökkel szeretnénk a lefolyónkra vigyázni érdemes ezeket a duguláselhárítást megelőző apróságokat betartani.