Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/aquatico/public_html/includes/menu.inc 2405 sor).

Locsolási mellékmérők

Egy szépen gondozott kert ápolása a nyári, száraz időszakban sok vizet igényel, de locsolási vízmérővel az öntözés során felmerülő közüzemi költségek egyszerűen csökkenthetőek.

A kerttulajdonosok két lehetőség közül választhatnak: igénybe vehetik a május elsejétől október végéig érvényes 10 százalékos átalánydíjas kedvezményt a szennyvízelvezetés díjából, vagy használhatnak locsolási vízmérőt, s így az év bármely időszakában locsolásra elhasznált vízmennyiség után a két közüzemi díj közül csak a vízdíjat kell megfizetniük. Egyidejűleg azonban csak egy kedvezmény vehető igénybe. Akik korábban már részesültek a 10%-os kedvezményben, de a továbbiakban locsolási vízmérőt szeretnének szereltetni, előbb le kell mondaniuk az előzőleg megszerzett kedvezményükről.

A locsolási vízmérő nem csak gazdaságosabbá, hanem tudatosabbá is teszi a kertöntözést. A növények az év különböző szakaszaiban különböző mennyiségű vizet igényelnek. A locsolási vízmérőnek köszönhetően könnyedén figyelemmel kísérhetjük, mikor mennyit öntözünk, hiszen pontosan mérhetővé válik a locsolásra elhasznált napi, heti, havi vízfogyasztás.

A locsolási vízmérővel igénybe vehető kedvezmény elszámolásának műszaki feltétele a házi ivóvízhálózat kerti vezetékére vagy kifolyójára szerelt hiteles vízmérő. A locsolási vízmérő beépítését vagy cseréjét követő műszaki átvételt a Fővárosi Vízművek Zrt. munkatársa végzi el. Amennyiben a vízmérő beépítését vagy cseréjét jogosult vállalkozóink végzik, külön műszaki átvételre nincs szükség.