Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/aquatico/public_html/includes/menu.inc 2405 sor).

Mosdócsere

Néha előfordul, hogy  a mosdókagyló elreped, elkopik, elszíneződik esetleg felújítunk, mert már kiment a divatból. A mosdó választék hatalmas, könnyű az izlésünknek megfelelő darabot választani, de ha nem kíván ezzel bajlódni mi is tudunk segíteni a beszerzésben.

Ha önmaguknak szeretnénk mosdót választani nézzünk körül alaposan. Bele kell kalkulálnunk, hogy a régebbi típusú mosdókat már nem gyártják, ha esetleg konzolos mosdója van , vagy régi lábon álló nagy valószínűséggel már kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak. Ezért teljesen új típusú mosdót kell választanunk. Mostanság már a konzolos illetve talpas mosdókat helyettesíthetjük szekrényes típusokkal, szépek, esztétikusak és könnyű takarítani alattuk és még tárolni is tudunk benne fürdőszobai eszközöket. Mielőtt elindulunk a mosdónkat megvenni érdemes lemérni a helyet, hogy mit tudunk a helyére beilleszteni. Ha ezt is tudjuk indulhatunk vásárolni. Mosdó vásárláskor ne felejtsük el, hogy ilyenkor nem csak a mosdónkat kell kicserélni, hanem a szifont és a csaptelepet is. Ha panel lakásban történik a mosdó csere és egy csappal töltjük a kádat és a mosdót is , és nem szeretnénk a szerelővel átvezetékeltetni akkor olyan csaptelepet válasszunk / KMT kád mosdó töltő / , ami alkalmas erre a feladatra.

Ha megvettük az új mosdót a csaptelepet és a szifont már csak egy dolga van hívjon minket!

A mosdó csere menete:

Kiérkezünk a helyszínre, felmérjük a munkát a megfelelő szerszámokat bevisszük.

Elsőször is meggyőződünk arról, hogy a vizet el tudjuk-e zárni, milyen állapotúak a sarokszelepek. Gyakran előfordul, hogy ha mosdót cserélünk akkor a sarokszelepeket is kicseréljük. Ha sikerült vizet zárnunk el tudjuk kezdeni a bontást, leszedjük a szifon, a mosdót, a csaptelep az általában a mosdóval együtt lejön. Ez megtörtént utána egy gyors takarítás következik a régi mosdó mögött, alatt felgyűlt vízkövet , szerelés közben kifolyt vizet össze kell szednünk. Az új mosdó típus azonos akkor nem kell fúrnunk új lyukakat a rögzítéshez, ha más típus akkor valószínűleg fúrással jár a csere. Ilyenkor egyeztetnünk kell a szerelési magasságot, a normál mosdó magasság az kb. 900 mm. Kifúrjuk a lyukat már csak a felszerelés maradt hátra. Bekötjük az új szifont, felrakjuk az új mosdót, az új csaptelepet ellenőrizzük, hogy minden kötés, amit csináltunk száraz, a víz lefolyik, és kész is a munka.