Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/aquatico/public_html/includes/menu.inc 2405 sor).

Tanácsok, házi praktikák

Első lehetőség:

Szereljük szét a szifont. Gyakori, hogy a szifonba bele került szerves, illetve szervetlen hulladékok okozzák a dugulást a lefolyóban. Ez a technika kádnál és zuhanytálcánál, más nehezen hozzáférhető szerelvényeknél nem alkalmazható. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban inkább hívjunk duguláselhárító vagy vízvezeték szerelő szakembert.

Második lehetőség: Megelőzés

Egy jól karbantartott lefolyó általában nem dugul el. Víztakarékos világban élünk, de az se mindig jó , ha túlzottan spórolunk. A lefolyókat a dugulások kialakulásának megelőzésének érdekében át kell mosni. Ez alatt azt értem, hogy a mosdókat, mosogatókat engedjük tele meleg vízzel , húzzuk ki a dugót és engedjük le egyben a vizet. Ha a wc szeretnénk átöblíteni ott könnyebb a dolgunk, egy tartály vagy egy vödör vizet leöntünk és kész. Fontos, hogy oda nem való tárgyat, vizet / festékes, ragasztós / nem öntünk a lefolyóba, mert eldugulhat.

Ha házi vegyszerekkel szeretnénk karbantartani a lefolyónkat, akkor csak az ecet , a szódabikarbóna jöhet szóba.   Sokszor sikerül ilyen egyszerűen megoldani a dolgot. Rakjunk pár kanál szódabikarbónát a lefolyóba, öntsünk mellé egy kis ecetet, ezek reakcióba lépnek egymással , kicsit habzik a lefolyóban, mikor elmúlt bőséges meleg vízzel öblítsük át , ha szerencsénk van megúsztuk a szerelőt. Ha nem segített ez a módszer akkor érdemes kihívnia minket, hogy oldjuk meg a dugulás  , mert valószínűleg akkor a dugulás hátrébb alakult ki a lefolyóban és szaksegítséget igényel.

Harmadik lépés : A vegyszerezés

Szinte mindenki ismeri a trisót. Veszünk egy flakonnal beleöntjük a lefolyóba, állni hagyjuk kb egy éjszakát , leöblítjük és bízunk benne, hogy használt. Ez a hivatalos verzió, én azt mondom, hogy óvatosan lassú meleg víz folyatása mellett próbáljuk meg beleönteni a trisót a lefolyóba, pezsegni fog és reméljük eltünteti a dugulást. Nekem így jobban bevált. De ne feledkezzünk meg arról, hogy ez egy marószer , egy duguláselhárító vegyszer sérülést okozhat!

Ha még így sem sikerült a dugulást elhárítani a mosogatónál, vagy a mosdónál, hívjon minket mi kitisztítjuk a lefolyóját.

Negyedik lépés: WC dugulás

Elég régóta foglalkozunk duguláselhárítással , de általában ha a wc vagy a főlefolyó van eldugulva a csodaszerek , illetve a házi praktikák nem segítenek. Egy dolog van, amit meg lehet próbálni az a wc pumpa. Szerintem itt csak egy jól felkészült duguláselhárító szakember segíthet önnek.

Teljesen mindegy melyik lefolyójában keletkezett dugulás hívjon minket mi segítünk a bajban.